Gordijnen reinigen

Gordijnenreinigen.nl is gespecialiseerd in het reinigen van gordijnen en vitrages in Appingedam en omstreken. Wij zorgen ervoor dat uw gordijnen en vitrages op een deskundige en op de juiste wijze worden gereinigd, waarbij krimp en andere problemen tot een minimum beperkt worden. Zowel particulieren als bedrijven uit Appingedam en omstreken kunnen bij ons terecht voor het reinigen van gordijnen.

Neem direct contact op!

 

 

Particulier

Met gordijnen en vitrages zorgt u voor sfeer in uw woning in Appingedam en omgeving. Daarnaast zijn ze uiteraard ook nog functioneel. Maar wist u dat ze na verloop van tijd veel stof kunnen verzamelen en/of vies kunnen worden? Daarom is regelmatige reiniging een goed idee. Hiermee wordt de hygiëne verbeterd én de levensduur verlengd. U kunt de reiniging uiteraard zelf uitvoeren, maar om problemen te voorkomen, raden wij aan om het door een professional te laten doen. Door Gordijnenreinigen.nl, bijvoorbeeld!

Verschillende stofsoorten vereisen verschillende reinigingsmethodes en welke we hanteren hangt dus van de stofsoort van uw gordijn af. Is het gordijn gemaakt van zijde of velours? Dit is dicht geweven en heel gevoelig voor water (zijde bevat bijvoorbeeld het eiwitbestanddeel Sericine, dat door water wordt afgebroken). Daarom zijn deze stoffen het meest gebaat bij een behandeling zonder water, in de vorm van “chemisch reinigen”. Zo worden kreukels, krimp en andere problemen tegen gegaan.

Zijn uw gordijnen van katoen? Dan passen we een zogenaamde natte reiniging toe. Hierbij moet er extra worden gelet op het drogen. Wanneer katoenen gordijnen namelijk op een te hoge temperatuur worden gedroogd, is er een grote kans op krimp. Maar omdat wij over de juiste droogprogramma’s beschikken, zorgen wij ervoor dat de krimpkans door drogen tot een minimum wordt beperkt.

 

 

 

Relaxatiekrimp

Een probleem waar veel mensen tegenaan lopen is relaxatiekrimp. Relaxatiekrimp ontstaat omdat gordijnen en vitrages op hoge spanning worden geweven en vervolgens in een spanningsloze toestand worden gereinigd. Wanneer de stof na het reinigen terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm, kan er een relaxatiekrimp ontstaan van wel 3 tot 5%. Ook wanneer gordijnen en vitrages professioneel gereinigd worden kan dit ontstaan.

Lees wat wij kunnen betekenen voor particulieren!
U wordt hiermee doorgeleid naar onze hoofdwebsite: Textielreinigers.nl.

 

 

Aanlevermogelijkheden

Wij hanteren verschillende aanlevermogelijkheden. Zo kunt u ervoor kiezen om uw gordijnen en vitrages zelf af te halen en vervolgens bij ons in Appingedam of één van onze afhaalpunten te brengen. U kunt er ook voor kiezen om ze door ons op te laten halen in Appingedam of omstreken (tegen een meerprijs). Wij komen ze dan ook terug bezorgen.

U kunt er tegen een meerprijs ook voor kiezen om het complete proces aan ons over te laten, zodat u volledig ontzorgd wordt. Wij komen dan bij u langs in Appingedam of omstreken om de gordijnen en/of vitrages af te halen en nemen ze mee om ze te reinigen en later weer bij u terug te hangen.

Wij controleren de gordijnen en vitrages bij binnenkomst altijd op kwaliteit, beschadigingen en/of verkleuringen en ze worden altijd gemeten. Na de reiniging worden ze wederom gecontroleerd en gemeten.

 

 

Kosten

Wilt u meer weten over de kosten voor het laten reinigen van uw gordijnen en/of vitrages? Dan kunt u hier natuurlijk altijd contact met ons over opnemen. Maar u kunt ook zelf al een eventuele voorberekening maken door het aantal te reinigen vierkante meters (B x H) van uw gordijnen en/of vitrages te vermenigvuldigen met onze reinigingsprijs per vierkante meter. Bekijk hieronder de prijslijst.

Bekijk hier uw prijs
U wordt hiermee doorgeleid naar onze hoofdwebsite: Textielreinigers.nl.

 

 

 

Zakelijk

U kunt ook bij ons terecht als zakelijke klant. Wij reinigen namelijk ook gordijnen voor kantoren, horeca, zorg/onderwijs en schoonmaakbedrijven in Appingedam en omstreken. Ook voor deze panden geldt dat raambekleding een essentieel onderdeel is van de sfeer en aankleding. Het is voor bedrijven daarnaast belangrijk dat het reinigingsproces, het afhalen en ophangen, de dagelijkse gang van zaken niet mag verstoren. Wij voldoen perfect aan die eisen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Wij zijn o.a. werkzaam in de volgende branches:
  • Kantoren
  • Horeca
  • Zorg / Onderwijs
  • Schoonmaakbedrijven

Neem contact met ons op

 

 

Brandvertragend impregneren

Brand kan ontstaan door allerlei factoren en wij kunnen het helaas niet voorkomen, maar we kunnen er wel voor zorgen dat u extra kostbare tijd wint om het pand veilig te kunnen verlaten. Door het brandvertragend behandelen van gordijnen en vitrages zorgen we ervoor dat deze materialen minder snel vlam vatten, waardoor een eventuele brand zich minder snel uitbreidt.Een normaal gebruik en vervuiling zorgen ervoor dat de brandvertragende werking na verloop van tijd vermindert. Om de veiligheid hoog te houden is het daarom ook van belang dat het brandvertragende product met regelmaat wordt vernieuwd. Om ervoor te zorgen dat het product goed hecht op het materiaal is het daarnaast noodzakelijk dat om de gordijnen en/of vitrages eerst te (laten) reinigen. U kunt bij ons terecht voor de reiniging, voor het brandvertragend impregneren én voor advies over wat voor uw situatie een geschikte interval is voor het brandvertragend impregneren. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Lees hier meer over brandvertragend impregneren

 

 

Neem gerust contact met ons op

Heeft u nog vragen over Gordijnenreinigen.nl? Of over onze services voor particuliere of zakelijke klanten in Appingedam of omstreken? U kunt gerust contact met ons opnemen. Wij staan voor u klaar!

Neem contact op

 

 

 

Appingedam | Bedum | Delfzijl | Eelde | Eemshaven | Farmsum | Groningen | Haren | Hoogezand | Leek | Loppersum | Roden | Veendam | Warffum | Winschoten | Winsum | Zuidhorn