Gordijnen reinigen Loppersum

U wilt graag uw gordijnen of vitrages laten reinigen in Loppersum of omstreken? Dan bent u bij ons op het goede adres! Het goed behandelen en reinigen van gordijnen en vitrages is werk voor de professional. Wij zorgen ervoor dat uw gordijnen professioneel gereinigd worden. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij ons terecht voor het reinigen van gordijnen en vitrages in Loppersum en omstreken.

Neem direct contact op

 

 

Particulier

Bijna iedereen heeft wel gordijnen en vitrages in het huis hangen. Ze zorgen voor meer sfeer in huis en ze zijn functioneel. Door gordijnen regelmatig te reinigen zorgt u voor een betere hygiëne en langere levensduur. Natuurlijk kunt u zelf uw gordijnen wassen, maar dat raden wij niet aan. U kunt uw gordijnen bij ons professioneel en deskundig laten reinigen in Loppersum en omgeving.

De beste reinigingsmethode hangt af van de stof waarvan uw gordijn is gemaakt en de dichtheid van die stof. Zijde en velours zijn bijvoorbeeld heel dicht geweven en heel gevoelig voor water. Zijde bevat het eiwitbestanddeel Sericine, dat door water afgebroken wordt. Om kreukels, krimp en andere problemen tegen te gaan, zijn zulke stoffen dan ook het meest gebaat bij een behandeling zonder water, in de vorm van “chemisch reinigen”.

Katoenen gordijnen, vaak ook dicht geweven, kunnen daarentegen wél nat gereinigd worden. Een extra aandachtspunt hierbij is het drogen. Als katoenen gordijnen op een te hoge temperatuur worden gedroogd, is er grote kans op krimp. Wij hebben de juiste droogprogramma’s om ervoor te zorgen dat de krimpkans door drogen tot een minimum wordt beperkt.

 

Relaxatiekrimp

Wat veel mensen niet weten, is dat gordijnen en vitrages vaak onderhevig zijn aan relaxatiekrimp. De oorzaak hiervan zit in de manier waarop gordijnen gemaakt worden. De stof wordt namelijk onder hoge spanning geweven en door het reinigen ontstaat er bij de gordijnen een spanningsloze toestand. Wanneer de stof weer terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm kan er een krimp ontstaan van wel 3 tot 5%. Bij het professionele reinigen van gordijnen is deze kans ook aanwezig.

Lees hier wat we kunnen betekenen voor particulieren
U wordt hiermee doorgeleid naar onze hoofdwebsite: Textielreinigers.nl.

 

 

Aanlevermogelijkheden

U kunt uw gordijnen op verschillende manieren bij ons in Appingedam aanleveren. U kunt zelf uw gordijnen en vitrages afhalen en ze vervolgens bij ons inleveren in Appingedam of bij één van onze afhaalpunten. Of u kunt ze zelf afhalen en vervolgens door ons, tegen een meerprijs, laten ophalen in Loppersum of omstreken. Wij bezorgen ze dan ook terug.

U kunt ook voor een volledige ontzorging kiezen en de gordijnen en vitrages bij u thuis in Loppersum of omstreken door ons laten afhalen. Vervolgens nemen wij ze mee, reinigen wij ze en komen we ze later weer terug hangen.

Voor het reinigingsproces aan worden de gordijnen en vitrages gecontroleerd op kwaliteit, beschadigingen en/of verkleuringen en worden ze gemeten. Dezelfde controle en meting voeren we uit ná het reinigen.

 

Kosten

De kosten van het laten reinigen van uw gordijnen en/of vitrages zijn afhankelijk van een aantal factoren. U kunt natuurlijk altijd contact met ons opnemen om meer over de kosten te weten te komen, maar u kunt ook zelf alvast een berekening maken door het aantal vierkante meters van uw gordijn (B x H) te vermenigvuldigen met onze reinigingsprijs per vierkante meter. Bekijk de prijslijst via de link hieronder.

Bekijk hier uw prijs
U wordt hiermee doorgeleid naar onze hoofdwebsite: Textielreinigers.nl.

 

 

Zakelijk

U kunt ook bij ons terecht als zakelijke klant. Wij reinigen namelijk ook gordijnen voor kantoren, horeca, zorg/onderwijs en schoonmaakbedrijven in Loppersum en omstreken. Ook voor deze panden geldt dat raambekleding een essentieel onderdeel is van de sfeer en aankleding. Het is voor bedrijven daarnaast belangrijk dat het reinigingsproces, het afhalen en ophangen, de dagelijkse gang van zaken niet mag verstoren. Wij voldoen perfect aan die eisen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Wij zijn o.a. werkzaam in de volgende branches:
  • Kantoren
  • Horeca
  • Zorg / Onderwijs
  • Schoonmaakbedrijven

Neem contact met ons op

 

 

Brandvertragend impregneren

Brand kan ontstaan door allerlei factoren en wij kunnen het helaas niet voorkomen, maar we kunnen er wel voor zorgen dat u extra kostbare tijd wint om het pand veilig te kunnen verlaten. Door het brandvertragend behandelen van gordijnen en vitrages zorgen we ervoor dat deze materialen minder snel vlam vatten, waardoor een eventuele brand zich minder snel uitbreidt.Een normaal gebruik en vervuiling zorgen ervoor dat de brandvertragende werking na verloop van tijd vermindert. Om de veiligheid hoog te houden is het daarom ook van belang dat het brandvertragende product met regelmaat wordt vernieuwd. Om ervoor te zorgen dat het product goed hecht op het materiaal is het daarnaast noodzakelijk dat om de gordijnen en/of vitrages eerst te (laten) reinigen. U kunt bij ons terecht voor de reiniging, voor het brandvertragend impregneren én voor advies over wat voor uw situatie een geschikte interval is voor het brandvertragend impregneren. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Lees meer over brandvertragend impregneren

 

 

Neem gerust contact met ons op

Heeft u nog vragen over Gordijnenreinigen.nl? Of over onze services voor particuliere of zakelijke klanten in Loppersum of omstreken? U kunt gerust contact met ons opnemen. Wij staan voor u klaar!

Neem contact met ons op

 

 

 

Appingedam | Bedum | Delfzijl | Eelde | Eemshaven | Farmsum | Groningen | Haren | Hoogezand | Leek | Loppersum | Roden | Veendam | Warffum | Winschoten | Winsum | Zuidhorn