Gordijnen reinigen Veendam

Gordijnenreinigen.nl is dé professional op het gebied van gordijnen reinigen in Veendam en omstreken. Het reinigen van gordijnen en vitrages is een gespecialiseerde klus waarvan wij altijd aanraden dit aan een professional over te laten. Zo weet u zeker dat de klus op de juiste manier geklaard wordt en dat krimp zoveel mogelijk wordt voorkomen. Wij reinigen gordijnen en vitrages van zowel particulieren als bedrijven in Veendam en omstreken.

Neem direct contact op

 

Particulier

Gordijnen en vitrages zorgen voor veel sfeer in huis, maar na verloop van tijd kunnen ze veel stof hebben verzameld en/of vies zijn geworden. Daarom is het verstandig om de gordijnen regelmatig te (laten) reinigen. Zo wordt er voor een betere hygiëne en een langere levensduur gezorgd. Nu kunt u dit natuurlijk zelf doen, maar wij raden aan om dit door een professional te laten doen. U kunt bijvoorbeeld bij ons terecht om uw gordijnen professioneel en deskundig te laten reinigen in Veendam en omgeving.

Welke reinigingsmethode we hanteren is afhankelijk van het materiaal en de dichtheid van de stof van uw gordijnen. Zo zijn zijde en velours bijvoorbeeld heel dicht geweven en heel gevoelig voor water (zijde bevat bijvoorbeeld het eiwitbestanddeel Sericine, dat door water wordt afgebroken), waardoor kreukels, krimp en andere problemen zouden ontstaan wanneer een behandeling met water zou worden toegepast. Daarom passen wij bij deze stoffen een behandeling zonder water toe, in de vorm van “chemisch reinigen”.

Een zogenaamde natte reiniging is wél toepasbaar op katoenen gordijnen, die ook vaak dicht geweven zijn. Hierbij moet er wel extra worden gelet op het drogen. Als katoenen gordijnen namelijk op een te hoge temperatuur worden gedroogd, bestaat er een grote kans op krimp. Gelukkig hebben wij de juiste droogprogramma’s ter beschikking om de krimpkans tijdens het drogen tot een minimum te beperken.

 

Relaxatiekrimp

Gordijnen en vitrages zijn daarnaast vaak onderhevig aan zogeheten relaxatiekrimp. Dit heeft te maken met het feit dat gordijnen en vitrages vaak onder hoge spanning worden geweven, terwijl er tijdens het reinigen juist een spanningsloze toestand ontstaat. Wanneer de stof vervolgens terugkeert naar haar oorspronkelijke vorm, kan er een krimp van wel 3 tot 5% ontstaan. Ook bij professionele reiniging is dit een mogelijkheid.

Lees hier wat we kunnen betekenen voor particulieren
U wordt hiermee doorgeleid naar onze hoofdwebsite: Textielreinigers.nl.

 

 

Aanlevermogelijkheden

U kunt uw gordijnen op verschillende manieren bij ons in Appingedam aanleveren. U kunt zelf uw gordijnen en vitrages afhalen en ze vervolgens bij ons inleveren in Appingedam of bij één van onze afhaalpunten. Of u kunt ze zelf afhalen en vervolgens door ons, tegen een meerprijs, laten ophalen in Veendam of omstreken. Wij bezorgen ze dan ook terug.

U kunt ook voor een volledige ontzorging kiezen en de gordijnen en vitrages bij u thuis in Veendam of omstreken door ons laten afhalen. Vervolgens nemen wij ze mee, reinigen wij ze en komen we ze later weer terug hangen.

Voor het reinigingsproces aan worden de gordijnen en vitrages gecontroleerd op kwaliteit, beschadigingen en/of verkleuringen en worden ze gemeten. Dezelfde controle en meting voeren we uit ná het reinigen.

 

Kosten

De kosten voor het laten reinigen van uw gordijnen en/of vitrages verschillen en zijn van een aantal factoren afhankelijk. U kunt eventueel zelf de prijs voor reiniging berekenen door de vierkante meters (B x H) van uw gordijnen of vitrages te vermenigvuldigen met onze reinigingsprijs per vierkante meter. Bekijk hieronder de prijslijst.

Bekijk hier uw prijs
U wordt hiermee doorgeleid naar onze hoofdwebsite: Textielreinigers.nl.

 

 

Zakelijk

Wij reinigen gordijnen voor kantoren, horeca, zorg/onderwijs en schoonmaakbedrijven in Veendam en omgeving. Raambekleding maakt onderdeel uit van de sfeer en aankleding van de bedrijven. Daarnaast mag het reinigingsproces, het afhalen en ophangen, de dagelijkse gang van zaken niet verstoort. Onze werkwijze geeft invulling aan deze eisen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Wij zijn o.a. werkzaam in de volgende branches:
  • Kantoren
  • Horeca
  • Zorg / Onderwijs
  • Schoonmaakbedrijven

Neem contact met ons op

 

 

Brandvertragend impregneren

Brand voorkomen kunnen we niet, maar brandvertragend behandelen van gordijnen en vitrages zorgt ervoor dat deze materialen minder snel vlam zullen vatten. Hierdoor breidt een brand zich minder snel uit, waardoor u en uw gasten/werknemers meer tijd hebben om het pand veilig te verlaten.

Door normaal gebruik en vervuiling vermindert de brandvertragende werking met de tijd. Het is voor uw veiligheid dan ook van belang deze bescherming met regelmaat te laten vernieuwen. Om te zorgen dat het brandvertragend product zich goed hecht op het materiaal is het daarnaast noodzakelijk om het eerst te (laten) reinigen. Wij kunnen u uiteraard adviseren in wat voor u een geschikte interval is voor het brandvertragend impregneren en ook het reinigen kunnen wij voor u verzorgen. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Lees meer over brandvertragend impregneren

 

Neem gerust contact met ons op

Heeft u nog vragen over Gordijnenreinigen.nl? Of over onze services voor particuliere of zakelijke klanten in Veendam of omstreken? U kunt gerust contact met ons opnemen. Wij staan voor u klaar!

Neem contact met ons op

 

 

 

Appingedam | Bedum | Delfzijl | Eelde | Eemshaven | Farmsum | Groningen | Haren | Hoogezand | Leek | Loppersum | Roden | Veendam | Warffum | Winschoten | Winsum | Zuidhorn