Gordijnen reinigen Eelde

Gordijnenreinigen.nl is gespecialiseerd in het reinigen van gordijnen en vitrages in Eelde en omstreken. Wij zorgen ervoor dat uw gordijnen en vitrages op een deskundige en op de juiste wijze worden gereinigd, waarbij krimp en andere problemen tot een minimum beperkt worden. Zowel particulieren als bedrijven uit Eelde en omstreken kunnen bij ons terecht voor het reinigen van gordijnen.

Neem direct contact op

 

 

 

 

Particulier

Met gordijnen en vitrages zorgt u voor sfeer in uw woning in Eelde en omgeving. Daarnaast zijn ze uiteraard ook nog functioneel. Maar wist u dat ze na verloop van tijd veel stof kunnen verzamelen en/of vies kunnen worden? Daarom is regelmatige reiniging een goed idee. Hiermee wordt de hygiëne verbeterd én de levensduur verlengd. U kunt de reiniging uiteraard zelf uitvoeren, maar om problemen te voorkomen, raden wij aan om het door een professional te laten doen. Door Gordijnenreinigen.nl, bijvoorbeeld!

Verschillende stofsoorten vereisen verschillende reinigingsmethodes en welke we hanteren hangt dus van de stofsoort van uw gordijn af. Is het gordijn gemaakt van zijde of velours? Dit is dicht geweven en heel gevoelig voor water (zijde bevat bijvoorbeeld het eiwitbestanddeel Sericine, dat door water wordt afgebroken). Daarom zijn deze stoffen het meest gebaat bij een behandeling zonder water, in de vorm van “chemisch reinigen”. Zo worden kreukels, krimp en andere problemen tegen gegaan.

Zijn uw gordijnen van katoen? Dan passen we een zogenaamde natte reiniging toe. Hierbij moet er extra worden gelet op het drogen. Wanneer katoenen gordijnen namelijk op een te hoge temperatuur worden gedroogd, is er een grote kans op krimp. Maar omdat wij over de juiste droogprogramma’s beschikken, zorgen wij ervoor dat de krimpkans door drogen tot een minimum wordt beperkt.

 

 

Relaxatiekrimp

Een probleem waar veel mensen tegenaan lopen is relaxatiekrimp. Relaxatiekrimp ontstaat omdat gordijnen en vitrages op hoge spanning worden geweven en vervolgens in een spanningsloze toestand worden gereinigd. Wanneer de stof na het reinigen terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm, kan er een relaxatiekrimp ontstaan van wel 3 tot 5%. Ook wanneer gordijnen en vitrages professioneel gereinigd worden kan dit ontstaan.

Lees hier wat we kunnen betekenen voor particulieren
U wordt hiermee doorgeleid naar onze hoofdwebsite: Textielreinigers.nl.

 

 

Aanlevermogelijkheden

Wij hanteren verschillende aanlevermogelijkheden. Zo kunt u ervoor kiezen om uw gordijnen en vitrages zelf af te halen en vervolgens bij ons in Appingedam of één van onze afhaalpunten te brengen. U kunt er ook voor kiezen om ze door ons op te laten halen in Eelde of omstreken (tegen een meerprijs). Wij komen ze dan ook terug bezorgen.

U kunt er tegen een meerprijs ook voor kiezen om het complete proces aan ons over te laten, zodat u volledig ontzorgd wordt. Wij komen dan bij u langs in Eelde of omstreken om de gordijnen en/of vitrages af te halen en nemen ze mee om ze te reinigen en later weer bij u terug te hangen.

Wij controleren de gordijnen en vitrages bij binnenkomst altijd op kwaliteit, beschadigingen en/of verkleuringen en ze worden altijd gemeten. Na de reiniging worden ze wederom gecontroleerd en gemeten.

 

 

Kosten

De kosten voor het laten reinigen van uw gordijnen en/of vitrages verschillen en zijn van een aantal factoren afhankelijk. U kunt eventueel zelf de prijs voor reiniging berekenen door de vierkante meters (B x H) van uw gordijnen of vitrages te vermenigvuldigen met onze reinigingsprijs per vierkante meter. Bekijk hieronder de prijslijst.

Bekijk hier uw prijs
U wordt hiermee doorgeleid naar onze hoofdwebsite: Textielreinigers.nl.

 

 

Zakelijk

Wij reinigen gordijnen voor kantoren, horeca, zorg/onderwijs en schoonmaakbedrijven in Eelde en omgeving. Raambekleding maakt onderdeel uit van de sfeer en aankleding van de bedrijven. Daarnaast mag het reinigingsproces, het afhalen en ophangen, de dagelijkse gang van zaken niet verstoort. Onze werkwijze geeft invulling aan deze eisen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Wij zijn o.a. werkzaam in de volgende branches:
  • Kantoren
  • Horeca
  • Zorg / Onderwijs
  • Schoonmaakbedrijven
Neem contact met ons op

 

 

 

 

Brandvertragend impregneren

Brand voorkomen kunnen we niet, maar brandvertragend behandelen van gordijnen en vitrages zorgt ervoor dat deze materialen minder snel vlam zullen vatten. Hierdoor breidt een brand zich minder snel uit, waardoor u en uw gasten/werknemers meer tijd hebben om het pand veilig te verlaten.

Door normaal gebruik en vervuiling vermindert de brandvertragende werking met de tijd. Het is voor uw veiligheid dan ook van belang deze bescherming met regelmaat te laten vernieuwen. Om te zorgen dat het brandvertragend product zich goed hecht op het materiaal is het daarnaast noodzakelijk om het eerst te (laten) reinigen. Wij kunnen u uiteraard adviseren in wat voor u een geschikte interval is voor het brandvertragend impregneren en ook het reinigen kunnen wij voor u verzorgen. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Lees meer over brandvertragend impregneren

 

 

 

 

Neem gerust contact met ons op

Heeft u nog vragen over Gordijnenreinigen.nl? Of over onze services voor particuliere of zakelijke klanten in Eelde of omstreken? U kunt gerust contact met ons opnemen. Wij staan voor u klaar!

Neem contact met op

 

 

 

Appingedam | Bedum | Delfzijl | Eelde | Eemshaven | Farmsum | Groningen | Haren | Hoogezand | Leek | Loppersum | Roden | Veendam | Warffum | Winschoten | Winsum | Zuidhorn