Gordijnen reinigen Bedum

U wilt graag uw gordijnen of vitrages laten reinigen in Bedum of omstreken? Dan bent u bij ons op het goede adres! Het goed behandelen en reinigen van gordijnen en vitrages is werk voor de professional. Wij zorgen ervoor dat uw gordijnen professioneel gereinigd worden. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij ons terecht voor het reinigen van gordijnen en vitrages in Bedum en omstreken.

Neem direct contact op

 

 

 

Particulier

Bijna iedereen heeft wel gordijnen en vitrages in het huis hangen. Ze zorgen voor meer sfeer in huis en ze zijn functioneel. Door gordijnen regelmatig te reinigen zorgt u voor een betere hygiëne en langere levensduur. Natuurlijk kunt u zelf uw gordijnen wassen, maar dat raden wij niet aan. U kunt uw gordijnen bij ons professioneel en deskundig laten reinigen in Bedum en omgeving.

De beste reinigingsmethode hangt af van de stof waarvan uw gordijn is gemaakt en de dichtheid van die stof. Zijde en velours zijn bijvoorbeeld heel dicht geweven en heel gevoelig voor water. Zijde bevat het eiwitbestanddeel Sericine, dat door water afgebroken wordt. Om kreukels, krimp en andere problemen tegen te gaan, zijn zulke stoffen dan ook het meest gebaat bij een behandeling zonder water, in de vorm van “chemisch reinigen”.

Katoenen gordijnen, vaak ook dicht geweven, kunnen daarentegen wél nat gereinigd worden. Een extra aandachtspunt hierbij is het drogen. Als katoenen gordijnen op een te hoge temperatuur worden gedroogd, is er grote kans op krimp. Wij hebben de juiste droogprogramma’s om ervoor te zorgen dat de krimpkans door drogen tot een minimum wordt beperkt.

 

 

Relaxatiekrimp

Wat veel mensen niet weten, is dat gordijnen en vitrages vaak onderhevig zijn aan relaxatiekrimp. De oorzaak hiervan zit in de manier waarop gordijnen gemaakt worden. De stof wordt namelijk onder hoge spanning geweven en door het reinigen ontstaat er bij de gordijnen een spanningsloze toestand. Wanneer de stof weer terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm kan er een krimp ontstaan van wel 3 tot 5%. Bij het professionele reinigen van gordijnen is deze kans ook aanwezig.

Lees hier wat we kunnen betekenen voor particulieren
U wordt hiermee doorgeleid naar onze hoofdwebsite: Textielreinigers.nl.

 

Aanlevermogelijkheden

Er zijn verschillende manieren om uw gordijnen bij ons in Appingedam aan te leveren. De eerste optie is om zelf de gordijnen en vitrages af te halen en bij ons in Appingedam of één van onze afhaalpunten te brengen. Een tweede optie is dat u ze door ons tegen een meerprijs laat ophalen in Bedum of omstreken en terug bezorgen.

Daarnaast kunnen wij eventueel tegen een meerprijs u volledig ontzorgen door de gordijnen bij u thuis in Bedum of omstreken af te halen, de gordijnen vervolgens te reinigen en ze later weer terug te hangen.

Bij binnenkomst worden de gordijnen gecontroleerd op kwaliteit, beschadigingen en/of verkleuringen en gemeten. Na het reinigen worden de gordijnen wederom gecontroleerd en nagemeten.

 

 

Kosten

De kosten voor het laten reinigen van uw gordijnen en/of vitrages verschillen en zijn van een aantal factoren afhankelijk. U kunt eventueel zelf de prijs voor reiniging berekenen door de vierkante meters (B x H) van uw gordijnen of vitrages te vermenigvuldigen met onze reinigingsprijs per vierkante meter. Bekijk hieronder de prijslijst.

Bekijk hier uw prijs
U wordt hiermee doorgeleid naar onze hoofdwebsite: Textielreinigers.nl.

 

 

 

Zakelijk

Wij reinigen gordijnen voor kantoren, horeca, zorg/onderwijs en schoonmaakbedrijven in Bedum en omgeving. Raambekleding maakt onderdeel uit van de sfeer en aankleding van de bedrijven. Daarnaast mag het reinigingsproces, het afhalen en ophangen, de dagelijkse gang van zaken niet verstoort. Onze werkwijze geeft invulling aan deze eisen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Wij zijn o.a. werkzaam in de volgende branches:
  • Kantoren
  • Horeca
  • Zorg / Onderwijs
  • Schoonmaakbedrijven
Neem contact met ons op

 

 

 

Brandvertragend impregneren

Brand voorkomen kunnen we niet, maar brandvertragend behandelen van gordijnen en vitrages zorgt ervoor dat deze materialen minder snel vlam zullen vatten. Hierdoor breidt een brand zich minder snel uit, waardoor u en uw gasten/werknemers meer tijd hebben om het pand veilig te verlaten.

Door normaal gebruik en vervuiling vermindert de brandvertragende werking met de tijd. Het is voor uw veiligheid dan ook van belang deze bescherming met regelmaat te laten vernieuwen. Om te zorgen dat het brandvertragend product zich goed hecht op het materiaal is het daarnaast noodzakelijk om het eerst te (laten) reinigen. Wij kunnen u uiteraard adviseren in wat voor u een geschikte interval is voor het brandvertragend impregneren en ook het reinigen kunnen wij voor u verzorgen. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Lees meer over brandvertragend impregneren

 

 

 

Neem gerust contact met ons op

Heeft u nog vragen over Gordijnenreinigen.nl? Of over onze services voor particuliere of zakelijke klanten in Bedum of omstreken? U kunt gerust contact met ons opnemen. Wij staan voor u klaar!

Neem contact met ons op

 

 

 

Appingedam | Bedum | Delfzijl | Eelde | Eemshaven | Farmsum | Groningen | Haren | Hoogezand | Leek | Loppersum | Roden | Veendam | Warffum | Winschoten | Winsum | Zuidhorn