Gordijnen reinigen Haren

U wilt graag uw gordijnen of vitrages laten reinigen in Haren of omstreken? Dan bent u bij ons op het goede adres! Het goed behandelen en reinigen van gordijnen en vitrages is werk voor de professional. Wij zorgen ervoor dat uw gordijnen professioneel gereinigd worden. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij ons terecht voor het reinigen van gordijnen en vitrages in Haren en omstreken.

Neem direct contact op

 

 

 

Particulier

Bijna iedereen heeft wel gordijnen en vitrages in het huis hangen. Ze zorgen voor meer sfeer in huis en ze zijn functioneel. Door gordijnen regelmatig te reinigen zorgt u voor een betere hygiëne en langere levensduur. Natuurlijk kunt u zelf uw gordijnen wassen, maar dat raden wij niet aan. U kunt uw gordijnen bij ons professioneel en deskundig laten reinigen in Haren en omgeving.

De beste reinigingsmethode hangt af van de stof waarvan uw gordijn is gemaakt en de dichtheid van die stof. Zijde en velours zijn bijvoorbeeld heel dicht geweven en heel gevoelig voor water. Zijde bevat het eiwitbestanddeel Sericine, dat door water afgebroken wordt. Om kreukels, krimp en andere problemen tegen te gaan, zijn zulke stoffen dan ook het meest gebaat bij een behandeling zonder water, in de vorm van “chemisch reinigen”.

Katoenen gordijnen, vaak ook dicht geweven, kunnen daarentegen wél nat gereinigd worden. Een extra aandachtspunt hierbij is het drogen. Als katoenen gordijnen op een te hoge temperatuur worden gedroogd, is er grote kans op krimp. Wij hebben de juiste droogprogramma’s om ervoor te zorgen dat de krimpkans door drogen tot een minimum wordt beperkt.

 

 

 

Relaxatiekrimp

Wat veel mensen niet weten, is dat gordijnen en vitrages vaak onderhevig zijn aan relaxatiekrimp. De oorzaak hiervan zit in de manier waarop gordijnen gemaakt worden. De stof wordt namelijk onder hoge spanning geweven en door het reinigen ontstaat er bij de gordijnen een spanningsloze toestand. Wanneer de stof weer terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm kan er een krimp ontstaan van wel 3 tot 5%. Bij het professionele reinigen van gordijnen is deze kans ook aanwezig.

Lees hier wat we kunnen betekenen voor particulieren
U wordt hiermee doorgeleid naar onze hoofdwebsite: Textielreinigers.nl.

 

 

 

 

Aanlevermogelijkheden

Er zijn verschillende manieren om uw gordijnen bij ons in Appingedam aan te leveren. De eerste optie is om zelf de gordijnen en vitrages af te halen en bij ons in Appingedam of één van onze afhaalpunten te brengen. Een tweede optie is dat u ze door ons tegen een meerprijs laat ophalen in Haren of omstreken en terug bezorgen.

Daarnaast kunnen wij eventueel tegen een meerprijs u volledig ontzorgen door de gordijnen bij u thuis in Haren of omstreken af te halen, de gordijnen vervolgens te reinigen en ze later weer terug te hangen.

Bij binnenkomst worden de gordijnen gecontroleerd op kwaliteit, beschadigingen en/of verkleuringen en gemeten. Na het reinigen worden de gordijnen wederom gecontroleerd en nagemeten.

 

 

 

Kosten

Wilt u meer weten over de kosten voor het laten reinigen van uw gordijnen en/of vitrages? Dan kunt u hier natuurlijk altijd contact met ons over opnemen. Maar u kunt ook zelf al een eventuele voorberekening maken door het aantal te reinigen vierkante meters (B x H) van uw gordijnen en/of vitrages te vermenigvuldigen met onze reinigingsprijs per vierkante meter. Bekijk hieronder de prijslijst.

Bekijk hier uw prijs
U wordt hiermee doorgeleid naar onze hoofdwebsite: Textielreinigers.nl.

 

 

 

 

Zakelijk

U kunt ook bij ons terecht als zakelijke klant. Wij reinigen namelijk ook gordijnen voor kantoren, horeca, zorg/onderwijs en schoonmaakbedrijven in Haren en omstreken. Ook voor deze panden geldt dat raambekleding een essentieel onderdeel is van de sfeer en aankleding. Het is voor bedrijven daarnaast belangrijk dat het reinigingsproces, het afhalen en ophangen, de dagelijkse gang van zaken niet mag verstoren. Wij voldoen perfect aan die eisen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Wij zijn o.a. werkzaam in de volgende branches:
  • Kantoren
  • Horeca
  • Zorg / Onderwijs
  • Schoonmaakbedrijven
Neem contact met ons op

 

 

 

 

Brandvertragend impregneren

Brand kan ontstaan door allerlei factoren en wij kunnen het helaas niet voorkomen, maar we kunnen er wel voor zorgen dat u extra kostbare tijd wint om het pand veilig te kunnen verlaten. Door het brandvertragend behandelen van gordijnen en vitrages zorgen we ervoor dat deze materialen minder snel vlam vatten, waardoor een eventuele brand zich minder snel uitbreidt.Een normaal gebruik en vervuiling zorgen ervoor dat de brandvertragende werking na verloop van tijd vermindert. Om de veiligheid hoog te houden is het daarom ook van belang dat het brandvertragende product met regelmaat wordt vernieuwd. Om ervoor te zorgen dat het product goed hecht op het materiaal is het daarnaast noodzakelijk dat om de gordijnen en/of vitrages eerst te (laten) reinigen. U kunt bij ons terecht voor de reiniging, voor het brandvertragend impregneren én voor advies over wat voor uw situatie een geschikte interval is voor het brandvertragend impregneren. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Lees meer over brandvertragend impregneren

 

 

 

Neem gerust contact met ons op

Heeft u nog vragen over Gordijnenreinigen.nl? Of over onze services voor particuliere of zakelijke klanten in Haren of omstreken? U kunt gerust contact met ons opnemen. Wij staan voor u klaar!

Neem contact met ons op

 

 

 

Appingedam | Bedum | Delfzijl | Eelde | Eemshaven | Farmsum | Groningen | Haren | Hoogezand | Leek | Loppersum | Roden | Veendam | Warffum | Winschoten | Winsum | Zuidhorn