Gordijnen reinigen Leek

U wilt graag uw gordijnen of vitrages laten reinigen in Leek of omstreken? Dan bent u bij ons op het goede adres! Het goed behandelen en reinigen van gordijnen en vitrages is werk voor de professional. Wij zorgen ervoor dat uw gordijnen professioneel gereinigd worden. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij ons terecht voor het reinigen van gordijnen en vitrages in Leek en omstreken.

Neem direct contact op

 

 

 

 

Particulier

Bijna iedereen heeft wel gordijnen en vitrages in het huis hangen. Ze zorgen voor meer sfeer in huis en ze zijn functioneel. Door gordijnen regelmatig te reinigen zorgt u voor een betere hygiëne en langere levensduur. Natuurlijk kunt u zelf uw gordijnen wassen, maar dat raden wij niet aan. U kunt uw gordijnen bij ons professioneel en deskundig laten reinigen in Leek en omgeving.

De beste reinigingsmethode hangt af van de stof waarvan uw gordijn is gemaakt en de dichtheid van die stof. Zijde en velours zijn bijvoorbeeld heel dicht geweven en heel gevoelig voor water. Zijde bevat het eiwitbestanddeel Sericine, dat door water afgebroken wordt. Om kreukels, krimp en andere problemen tegen te gaan, zijn zulke stoffen dan ook het meest gebaat bij een behandeling zonder water, in de vorm van “chemisch reinigen”.

Katoenen gordijnen, vaak ook dicht geweven, kunnen daarentegen wél nat gereinigd worden. Een extra aandachtspunt hierbij is het drogen. Als katoenen gordijnen op een te hoge temperatuur worden gedroogd, is er grote kans op krimp. Wij hebben de juiste droogprogramma’s om ervoor te zorgen dat de krimpkans door drogen tot een minimum wordt beperkt.

 

Relaxatiekrimp

Wat veel mensen niet weten, is dat gordijnen en vitrages vaak onderhevig zijn aan relaxatiekrimp. De oorzaak hiervan zit in de manier waarop gordijnen gemaakt worden. De stof wordt namelijk onder hoge spanning geweven en door het reinigen ontstaat er bij de gordijnen een spanningsloze toestand. Wanneer de stof weer terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm kan er een krimp ontstaan van wel 3 tot 5%. Bij het professionele reinigen van gordijnen is deze kans ook aanwezig.

Lees hier wat we kunnen betekenen voor particulieren
U wordt hiermee doorgeleid naar onze hoofdwebsite: Textielreinigers.nl.

 

 

 

 

Aanlevermogelijkheden

Wij hanteren verschillende aanlevermogelijkheden. Zo kunt u ervoor kiezen om uw gordijnen en vitrages zelf af te halen en vervolgens bij ons in Appingedam of één van onze afhaalpunten te brengen. U kunt er ook voor kiezen om ze door ons op te laten halen in Leek of omstreken (tegen een meerprijs). Wij komen ze dan ook terug bezorgen.

U kunt er tegen een meerprijs ook voor kiezen om het complete proces aan ons over te laten, zodat u volledig ontzorgd wordt. Wij komen dan bij u langs in Leek of omstreken om de gordijnen en/of vitrages af te halen en nemen ze mee om ze te reinigen en later weer bij u terug te hangen.

Wij controleren de gordijnen en vitrages bij binnenkomst altijd op kwaliteit, beschadigingen en/of verkleuringen en ze worden altijd gemeten. Na de reiniging worden ze wederom gecontroleerd en gemeten.

 

 

Kosten

Wilt u meer weten over de kosten voor het laten reinigen van uw gordijnen en/of vitrages? Dan kunt u hier natuurlijk altijd contact met ons over opnemen. Maar u kunt ook zelf al een eventuele voorberekening maken door het aantal te reinigen vierkante meters (B x H) van uw gordijnen en/of vitrages te vermenigvuldigen met onze reinigingsprijs per vierkante meter. Bekijk hieronder de prijslijst.

Bekijk hier uw prijs
U wordt hiermee doorgeleid naar onze hoofdwebsite: Textielreinigers.nl.

 

 

 

Zakelijk

Wij reinigen ook gordijnen voor zakelijke klanten in Leek en omstreken, zoals kantoren, horeca, zorg/onderwijs en schoonmaakbedrijven. Ook in deze setting is raambekleding een groot onderdeel van de sfeer en aankleding en is het daarom belangrijk dat dit schoon en netjes is. Daarnaast is het belangrijk dat het reinigingsproces, het afhalen en ophangen, de dagelijkse gang van zaken binnen het bedrijf niet verstoort. Met onze werkwijze voldoen wij aan al deze eisen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Wij zijn o.a. werkzaam in de volgende branches:
  • Kantoren
  • Horeca
  • Zorg / Onderwijs
  • Schoonmaakbedrijven
Neem contact met ons op

 

 

 

Brandvertragend impregneren

We kunnen brand helaas niet voorkomen, maar we kunnen er wel voor zorgen dat gordijnen en vitrages minder snel vlam zullen vatten door deze materialen brandvertragend te behandelen. Dit zorgt ervoor dat een brand minder snel om zich heen kan grijpen, waardoor u en uw gasten en/of werknemers meer kostbare tijd hebben om het pand op een veilige wijze te verlaten.

De brandvertragende werking neemt door normaal gebruik en door vervuiling na verloop van tijd af. Daarom is het, om het veiligheidsniveau hoog te houden, belangrijk om de bescherming met enige regelmaat te laten vernieuwen. Voor een maximale hechting van het brandvertragende product is het daarnaast noodzakelijk om de materialen eerst te (laten) reinigen. Wij kunnen uw gordijnen en vitrages reinigen, brandvertragend impregneren en we kunnen u ook voorzien van advies in welke interval qua brandvertragend impregneren geschikt is voor uw situatie. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Lees meer over brandvertragend impregneren

 

 

 

 

Neem gerust contact met ons op

Heeft u nog vragen over Gordijnenreinigen.nl? Of over onze services voor particuliere of zakelijke klanten in Leek of omstreken? U kunt gerust contact met ons opnemen. Wij staan voor u klaar!


Neem contact met ons op

 

 

 

Appingedam | Bedum | Delfzijl | Eelde | Eemshaven | Farmsum | Groningen | Haren | Hoogezand  | Leek | Loppersum | Roden | Veendam | Warffum | Winschoten | Winsum | Zuidhorn