Brandvertragend impregneren

Brand kan ontstaan door allerlei factoren en wij kunnen het helaas niet voorkomen, maar we kunnen er wel voor zorgen dat u extra kostbare tijd wint om het pand veilig te kunnen verlaten. Door het brandvertragend behandelen van gordijnen en vitrages zorgen we ervoor dat deze materialen minder snel vlam vatten, waardoor een eventuele brand zich minder snel uitbreidt.

Door normaal gebruik en vervuiling zal de werking van de brandvertraging met de tijd minder worden. Het is voor uw veiligheid dan ook van belang deze bescherming regelmatig te laten vernieuwen. Wij kunnen u uiteraard adviseren wat voor u een geschikte interval is. Om te zorgen dat het brandvertragend product zich goed hecht op het materiaal is het noodzakelijk om het eerst te (laten) reinigen. In bouwbesluiten en gebruiksvergunningen staat dat materialen een bepaalde kwaliteit met betrekking tot brandgedrag dienen te hebben. Materialen die niet aan deze kwaliteiten voldoen dienen verplicht behandeld te worden. Verantwoordelijkheid ligt bij zowel de architect, aannemer als gebruiker van openbare gebouwen. 

 

Wilt u uw gordijnen of vitrages brandveilig laten behandelen? Neem dan snel contact met ons op. 

Neem direct contact op

 

Brandveiligheidseisen voor stoffen en versieringen

De brandveiligheidseisen voor stoffen en versieringen gelden voor publiek toegankelijke ruimtes waar meer dan 50 personen kunnen verblijven. Hangende decoratiematerialen moeten worden vrijgehouden van warm wordende apparatuur. Verticale stoffering ( gordijnen ) moeten min. 10 cm worden vrijgehouden van de vloer. Versieringen moeten hangen op minimaal 2,5 m hoogte en mogen niet makkelijk ontvlambaar en in geval van brand geen druppelvorming geven. Voor verticale stofferingen geldt een maximale navlamduur van 15 sec. en een nagloeiduur van 60 sec.